Over ons en contact

Over ons en contact.

Age-Friendly Nederland is opgericht door Willeke van Staalduinen. Zij werkt als freelance coördinator en onderzoeker voor age-friendly environments en levert ondersteuning voor het ontwikkelen van actieplannen, betrekken van ouderen, impactanalyses, netwerk. Zij is politiek wetenschapper en psychiatrisch verpleegkundige. Voor meer informatie: linkedin profiel.

Projecten

Europese Commissie: Promoter voor de Actiegroep Age-friendly Environments van het Europese Innovatie Partnerschap voor Gezond en Actief Ouder worden. Doel: de bekendheid en betrokkenheid van Europese ouderen, steden en regio’s, onderzoeksinstellingen, bedrijfsleven en zorginstellingen voor brede samenwerking op het gebied van age-friendly environments te bevorderen. Meer informatie.

Gemeente Den Haag: Internationale coördinatie en relatiebeheer. Het ontwikkelen van de inhoud en betrekken van relaties bij het congres Seniorvriendelijk Den Haag oktober 2017 (2-4 oktober 2017). Met de gemeente en diverse stakeholders ontwikkel ik het concept programma en activiteiten. Daarnaast deed ik voor de gemeente Den Haag als onderzoeker/projectleider onderzoek naar de doelmatigheid van de Haagse telefonische dienstverlening.

Ik ben medeoprichter van AFEdemy: Academy for Capacity building to implement Age-friendly Environments in Europe. Link. Wij organiseren studiereizen, seminars, advies op maat aan mensen die behoefte hebben om meer te leren over hoe age-friendly environments te implementeren.

Tevens ben ik lid en medeoprichter van het “Convenant voor demografische verandering; Naar een mensvriendelijk Europa”. Het Convenant verbindt Europese steden en regio’s met burgers, onderzoekers en bedrijfsleven om gezamenlijk te werken aan de realisatie van mensvriendelijke omgevingen. Meer informatie.

Mijn motivatie

Door mijn werk met onder andere de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO), AGE Platform Europe en verschillende Nederlandse en Belgische gemeenten kwam ik er achter dat veel mensen graag aan de slag zouden willen met het realiseren van age-friendly environments, maar dat de Engelse taal vaak een barrière vormt. Daarom ben ik deze site gaan opzetten: om voor Nederlandstaligen het werken met en realiseren van mensvriendelijke omgevingen inzichtelijk en mogelijk te maken.

Goede voorbeelden gevraagd

Graag maak ik ook gebruik van uw expertise. Ik houd me graag aanbevolen voor goede praktijkvoorbeelden, voorbeelden van financiële investeringen en opbrengsten, actieplannen, co-creatie mogelijkheden enzovoorts. Uw voorbeelden zal ik graag met bronvermelding toevoegen aan de site.

Gebruik van de informatie op deze site staat u vrij, graag wel met gebruik van bronvermelding.

Contactinformatie

Contact: Willeke van Staalduinen, 06-51053949, willeke@agefriendlynederland.nl.

KvK: 64887596